Op zoek naar een bedrijfsuitje voor jouw werknemers of om samen met je collega’s te doen?

Op DoeDenBosch.nl vind je veel leuke bedrijfsuitjes die passen bij jouw bedrijf. 

Bedrijfsuitje organiseren: stappenplan + de leukste uitjes

Een bedrijfsuitje is niet alleen leuk en ontspannend, maar ook van onschatbare waarde voor teambuilding en het versterken van de onderlinge band tussen collega's. Of je nu op zoek bent naar een spannend outdoor avontuur, uitdagende activiteiten, of juist een gezellige activiteit in de stad, bij DoeDenBosch vind je veel verschillende mogelijkheden voor een uniek bedrijfsuitje. Bekijk hieronder het stappenplan voor het organiseren van een onvergetelijk bedrijfsuitje. Daarnaast vertellen we je alles over de mogelijkheden voor kleine en grote groepen, de kosten van het organiseren van bedrijfsuitjes, en bedrijfsuitjes in de winter.

Waarom organiseer je een bedrijfsuitje?

Een bedrijfsuitje is niet zomaar een dagje uit. Het heeft veel meer te bieden dan alleen plezier. Bedrijfsuitjes zijn de afgelopen jaren dan ook enorm in populariteit toegenomen. Het is een waardevol moment om de teamgeest te verhogen, de onderlinge relaties te verbeteren, en door middel van opdrachten de samenwerking naar een hoger niveau te tillen.


Als werkgever is het belangrijk om waardering te tonen voor je medewerkers, hun inzet te belonen en ze de kans te geven om even los te komen van de dagelijkse werkzaamheden. Een bedrijfsuitje is dan ook een ideaal concept om naar eigen invulling successen te vieren, nieuwe energie op te doen, en met frisse moed weer aan de slag te gaan.

GEEF EEN UITJE CADEAU

Met een cadeaubon van DoeNederland scoor je altijd raak. Bestel hier!

REVIEW EN WIN

Schrijf nu een review en maak ieder kwartaal kans op € 200,- aan cadeaubonnen. 

Review schrijven

MINDER BELASTING BETALEN?

Organiseer je bedrijfsuitje op je eigen werkplek en betaal geen WKR. 

Lees meer

Stappenplan onvergetelijk bedrijfsuitje organiseren

Het organiseren van het jaarlijkse bedrijfsuitje kan een behoorlijke uitdaging zijn. Er is een breed scala aan activiteiten mogelijk, van een rustige workshop tot een spannende competitie. Sluit de dag samen af met een heerlijk diner en zorg ervoor dat het hele bedrijf een dag heeft om nooit meer te vergeten. Dit klinkt misschien simpel, maar er komt een hoop kijken bij het organiseren van een uniek bedrijfsuitje.


Hieronder volgt een stappenplan dat je zal helpen het bedrijfsuitje volledig te organiseren. Van het bepalen van de genodigden en het budget tot het regelen van de activiteiten en het verzorgen van het vervoer, aan alles is gedacht in dit stappenplan, zodat je van jullie volgende bedrijfsuitje een groot succes kunt maken.

1. Bepaal het gezelschap

Bij het bepalen van het gezelschap voor het bedrijfsuitje is het belangrijk om rekening te houden met de doelstellingen van het uitje. Gaat het om een teambuilding activiteit waarbij alle collega's aanwezig moeten zijn, of is het een uitje speciaal voor een bepaalde afdeling of projectteam? Houd ook rekening met eventuele wensen of behoeften van individuele teamleden, zoals fysieke beperkingen en houd rekening met eventuele allergieën bij het verzorgen van de lunch, zodat je een arrangement kunt samenstellen dat voor iedereen toegankelijk en plezierig is.

2. Plan de datum

Bij het plannen van de datum is het van belang om mogelijke conflicten met andere bedrijfsactiviteiten of vakantieperiodes te vermijden. Overleg met alle betrokkenen en stel meerdere data voor waarop het bedrijfsuitje kan plaatsvinden. Maak gebruik van enquêtes of polls om de voorkeur van het merendeel van het team te achterhalen. Als het mogelijk is, plan het uitje dan ruim van tevoren, zodat iedereen de gelegenheid heeft om de datum vrij te houden in zijn of haar agenda.

3. Bepaal het budget

Bij het vaststellen van het budget is het belangrijk om rekening te houden met alle kosten die gepaard gaan met het bedrijfsuitje. Naast de activiteiten kunnen er ook kosten zijn voor vervoer, maaltijden, eventuele overnachtingen en extra's zoals cadeautjes of teamshirts. Vergeet ook niet om een buffer in te bouwen voor onvoorziene uitgaven. Overleg met de financiële afdeling om het beschikbare budget te bepalen en stel een gedetailleerd kostenoverzicht op voor het gehele uitje.

4. Regel verschillende activiteiten

Het samenstellen van een gevarieerd arrangement voor het hele bedrijf vergt creativiteit en aandacht voor de interesses van het team. Denk aan activiteiten die passen bij de doelstellingen van het bedrijfsuitje en die zorgen voor afwisseling en gezelligheid. Overweeg bijvoorbeeld een combinatie van teambuilding, sportieve uitdagingen en ontspannende momenten. Raadpleeg het team om te peilen welke activiteiten hun voorkeur hebben en pas het bedrijfsuitje volledig hierop aan.

5. Maak het dagprogramma

Het dagprogramma is de leidraad voor het personeelsuitje en dient goed doordacht te zijn. Zorg voor een goede balans tussen activiteiten, pauzes en momenten voor interactie tussen teamleden. Houd rekening met de beschikbare tijd en zorg ervoor dat het programma niet te gehaast is. Communiceer het dagprogramma naar je collega's, zodat zij weten wat ze kunnen verwachten en zich kunnen voorbereiden op het leuke bedrijfsuitje. Op deze manier maak je de dag tot een waar feestje en een groot succes.

6. Verstuur de uitnodigingen

Het versturen van de uitnodigingen is een belangrijk moment in de organisatie van het bedrijfsuitje. Zorg voor een uitnodiging die aantrekkelijk en duidelijk is, met alle relevante informatie zoals de datum, het tijdstip, de locatie en het programma. Vraag je collega's om hun bevestiging en eventuele specifieke wensen, zoals dieetvoorkeuren, zodat je hier rekening mee kunt houden bij de organisatie. Het is zonde als je een heerlijk diner organiseert, waar niet iedereen van zou kunnen genieten.

7. Regel het vervoer

Afhankelijk van de locatie van het bedrijfsuitje en het aantal deelnemers, kan het regelen van geschikt vervoer een uitdaging zijn. Overweeg verschillende opties, zoals het huren van een touringcar, het organiseren van carpoolen, of het gebruik van het openbaar vervoer. Zorg ervoor dat het vervoer goed aansluit op het dagprogramma en dat iedereen op tijd en comfortabel op de locatie arriveert.

8. Stuur één dag van tevoren een reminder

Een dag voor het bedrijfsuitje is het een goed idee om alle deelnemers een vriendelijke herinnering te sturen. Vermeld hierin nogmaals alle belangrijke informatie, zoals de vertrektijd en locatie, zodat iedereen goed voorbereid op pad gaat. Moedig iedereen aan om eventuele vragen of specifieke wensen voorafgaand aan de dag te delen.

9. Leg de dag vast

Tijdens het bedrijfsuitje is het belangrijk om bijzondere momenten vast te leggen, zodat je achteraf kunt terugkijken op een geslaagde dag. Zorg voor een fotograaf of een videograaf die gedurende het uitje foto's en video's maakt. Ook kun je je collega's aansporen om zelf foto's te maken en deze te delen op een speciale hashtag op social media. Op deze manier kun je naderhand een mooie compilatie maken van alle hoogtepunten en herinneringen.

10. Maak een fotocollage van de dag

Na afloop van het bedrijfsuitje is het een leuk idee om een fotocollage samen te stellen van alle leuke momenten. Deze collage kun je delen met alle collega's als een tastbare herinnering aan de geslaagde dag. Daarnaast kun je de fotocollage ook op intranet of de website van het bedrijf plaatsen, zodat ook andere collega's kunnen meegenieten van de ervaring.

Bedrijfsuitje Den Bosch
Bedrijfsuitje Den Bosch

Leukste bedrijfsuitjes & trends

De leukste bedrijfsuitjes en trends van dit moment zijn avontuurlijke uitjes, zoals outdoor activiteiten en teambuilding activiteiten om in teamverband te werken aan sterkere onderlinge samenwerking en elkaar beter te leren kennen. Deze populaire bedrijfsuitjes hoeven niet plaats te vinden in je eigen stad. Het is juist ontzettend leuk om eens een andere stad te bezoeken. Samen ontdek je de mooiste plekken en verbeter je de werksfeer door in groepsverband een leuke dag te beleven afgestemd op jouw team of het hele bedrijf.

Outdoor bedrijfsuitje

Als je van spanning houdt en graag buiten actief bezig bent, dan zijn outdoor bedrijfsuitjes echt iets voor jou. Kies bijvoorbeeld voor een speurtocht per fiets, step of te voet, waarbij je samen met je team een spannende route volgt en onderweg verschillende opdrachten uitvoert. Of ga voor een uitdagende citygame in de stad, waarbij je met je team op zoek gaat naar verborgen aanwijzingen en puzzels oplost om als eerste de eindbestemming te bereiken. Een outdoor bedrijfsuitje zorgt voor een flinke dosis teambuilding, avontuur en lol in de buitenlucht en je ontdekt ook nog eens de mooiste plekken.

Teambuilding activiteiten

Teambuilding activiteiten zijn speciaal ontworpen teamuitjes om de samenwerking en communicatie binnen het team te versterken. Een populaire activiteit voor dit soort teamuitjes is bijvoorbeeld de escape room. Bij een escape room wordt je met je team in een afgesloten ruimte wordt geplaatst en door het oplossen van raadsels en puzzels moet proberen te ontsnappen binnen een bepaalde tijd. Deze activiteit vergt een goede samenwerking, communicatie en probleemoplossend vermogen van het hele team. Andere activiteiten kunnen bestaan uit sportieve uitdagingen, creatieve workshops of teamspellen die de groepsdynamiek stimuleren.

Bedrijfsuitje in of buiten eigen stad

Bij DoeDenBosch zijn we gevestigd in Den Bosch, maar dat betekent niet dat je je bedrijfsuitje per se daar moet organiseren. Sterker nog, we bieden ook tal van mogelijkheden voor bedrijfsuitjes buiten Den Bosch. Of je nu kiest voor een bedrijfsuitje in Eindhoven, Nijmegen of een andere stad, wij zorgen ervoor dat je een fantastische dag beleeft. Een bedrijfsuitje buiten je eigen stad kan voor een verfrissende en nieuwe ervaring zorgen, waarbij je je collega's op een andere manier leert kennen.

Kosten van een bedrijfsuitje

De kosten van een bedrijfsuitje kunnen variëren afhankelijk van de activiteiten en het aantal deelnemers. Gemiddeld genomen kun je rekenen op een prijs per persoon, inclusief alle activiteiten, eventueel vervoer en maaltijden. Een bedrijfsuitje hoeft echter niet duur te zijn. Bij DoeDenBosch bieden we ook goedkope bedrijfsuitjes aan vanaf 20 euro per persoon, zonder concessies te doen aan de kwaliteit en gezelligheid van het evenement. Uiteraard kun je het bedrijfsuitje zo duur maken als je zelf wilt, afhankelijk van je wensen en budget.


Sportief of actief bedrijfsuitje organiseren

Bij DoeDenBosch heb je de keuze uit diverse bedrijfsuitjes, waaronder zowel sportieve als actieve activiteiten. Een sportief bedrijfsuitje kan bijvoorbeeld bestaan uit een wandel-, step-, fiets- of tandemspeurtocht, waarbij je met je team een mooie route volgt en onderweg geniet van de omgeving. Deze activiteiten zijn geschikt voor alle fitnessniveaus en bieden een ontspannen manier om samen te zijn.


Daarentegen zijn actieve bedrijfsuitjes, zoals een escape room of het volgen van een workshop, gericht op uitdaging en samenwerking. Hierbij moet je met je team de handen uit de mouwen steken en als één geheel te werk gaan om de gestelde doelen te bereiken.

Steppen Den Bosch

Bedrijfsuitje kleine en grote groepen

Bij DoeDenBosch is er voor elk team, groot of klein, een geschikt bedrijfsuitje te vinden. We bieden al uitjes aan vanaf 6 personen, maar ook voor bedrijven met een grotere groep tot wel 100 personen zijn er genoeg mogelijkheden. Ongeacht de groepsgrootte zorgen we ervoor dat het bedrijfsuitje perfect aansluit bij de wensen en behoeften van het team. Ook teambuilding activiteiten kunnen worden ingezet om de onderlinge band te versterken en de teamgeest te bevorderen, ongeacht de grootte van het team.

Goedkope bedrijfsuitjes

Een bedrijfsuitje hoeft niet altijd duur te zijn. Bij DoeDenBosch bieden we goedkope bedrijfsuitjes aan vanaf 20 euro per persoon. Deze budgetvriendelijke uitjes zijn speciaal ontworpen om ook met een beperkt budget een leuke en waardevolle ervaring te bieden. Het is echter belangrijk om te beseffen dat de prijs van een bedrijfsuitje ook afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het aantal deelnemers, de gekozen activiteiten en eventuele extra's. Wij adviseren je graag bij het samenstellen van het perfecte bedrijfsuitje binnen het door jouw gestelde budget.

Bedrijfsuitjes in de winter

Bedrijfsuitjes zijn het hele jaar door mogelijk, ook in de winter. Hoewel het weer misschien wat frisser is, betekent dit niet dat je het plezier moet laten varen. Er zijn tal van leuke activiteiten die je ook in de winter kunt ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan een sfeervolle winterwandeling, een gezellige kerstmarkt bezoeken, of een creatieve workshop in een warme binnen locatie. Voor wie toch liever binnen blijft, zijn er ook talloze leuke indoor activiteiten, zoals het oplossen van raadsels in een escape room, spannende dinerspellen of het volgen van een kookworkshop. Bedrijfsuitjes in de winter zorgen voor een unieke en gezellige ervaring, waarbij je samen met je team de winterse sfeer kunt beleven.

Een bedrijfsuitje op locatie

Naast de mogelijkheid om een bedrijfsuitje te organiseren op onze eigen locaties in Den Bosch, bieden we ook de optie om het teamuitje op een door jou gekozen locatie te houden. Dit kan bijvoorbeeld op kantoor zijn of een andere externe locatie. Een bedrijfsuitje op locatie heeft als voordeel dat het de deelnemers tijd en moeite bespaart om te reizen, en het zorgt voor een unieke ervaring op een vertrouwde plek. Als je ervoor kiest om het bedrijfsuitje op een externe locatie te houden, zorgen wij ervoor dat alles tot in de puntjes wordt geregeld.

Onze locaties

Bij DoeDenBosch bieden we niet alleen bedrijfsuitjes aan in Den Bosch, maar ook in andere steden zoals Eindhoven en Nijmegen. Deze locaties zijn zorgvuldig geselecteerd om een gevarieerd aanbod van activiteiten aan te bieden en zijn geschikt voor zowel kleine als grotere groepen. Of je tijdens je volgende bedrijfsuitje nu in Den Bosch wil blijven of liever naar Eindhoven of Nijmegen gaat, wij zorgen ervoor dat je een fantastische dag beleeft. Kies de locatie die het beste aansluit bij de wensen en behoeften van jouw team, en maak van het bedrijfsuitje een onvergetelijke ervaring.

Nieuwsbrief


Blijf maandelijks op de hoogte van onze aanbiedingen & acties

Zo beoordelen klanten ons

9.0
Virtual Reality Experience
"Wat was dit super leuk om te doen! Soms is het echt even goed zoeken in de game/in de echte wereld waar je nu verder moet, maar eventuele hulp is altijd nabij mocht het nodig zijn. Ook missers in de game worden snel opgelost door de medewerkers waardoor je dan weer snel door kan. Iedereen was razend enthousiast en vond het super"
Mijn planning
Je planning is nog niet gevuld, maar je bent slechts enkele stappen verwijderd van een leuk uitje.

Bekijk onze uitjes