10x leuke activiteiten tijdens de zomervakantie in Den Bosch

In de zomer bruist Den Bosch met activiteiten zoals de "Bossche Zomer", buitenbioscoopavonden, rondvaarten, festivals, zomerconcerten en natuurwandelingen. Er zijn ook speurtochten, escape rooms en terrassen om van te genieten, terwijl de IJzeren Man een ontspannende plek aan het water biedt. Houd rekening met wisselvallig weer, drukte, aangepaste openingstijden en overweeg het huren van een fiets voor een optimaal bezoek.

Activiteiten in Den Bosch tijdens de zomervakantie

In de zomer bruist Den Bosch met activiteiten zoals de "Bossche Zomer" vol muziek en kunst, buitenbioscoopavonden, sfeervolle rondvaarten, culturele festivals, zomerconcerten en prachtige natuurwandelingen. Daarnaast zijn er speurtochten, escape rooms en terrassen om van te genieten, en de IJzeren Man biedt een ontspannen plek aan het water.


1. Bezoek de Bossche Zomer

De "Bossche Zomer" is een jaarlijks zomerevenement in Den Bosch dat de stad omtovert tot een bruisende bestemming. Het biedt live muziek, theater, kunsttentoonstellingen, culinaire hoogstandjes en straatkunst, verspreid over diverse locaties in de stad. Dit evenement zorgt voor een levendige en feestelijke sfeer en trekt zowel lokale bewoners als toeristen aan.


2. Kijk een film bij een Buitenbios

In de zomermaanden kun je in Den Bosch genieten van een unieke buitenbioscoopervaring onder de sterrenhemel. De buitenbioscoop wordt vaak op speciale locaties in de stad opgezet, waar bezoekers hun eigen stoelen of dekens kunnen meebrengen. Het programma omvat diverse films, van recente kaskrakers tot klassiekers, en biedt voor ieder wat wils. De films worden vertoond op een groot scherm met uitstekend geluid.

Karrenstraat Den Bosch

3. Ga mee op een rondvaart door de stad

Een rondvaart door Den Bosch in de zomer is fantastisch vanwege het prachtige weer, schilderachtige uitzichten op de historische binnenstad, ontspanning met het rustgevende geluid van kabbelend water, informatieve gidsen, verkoeling op warme dagen, gezelligheid met vrienden en familie, en de mogelijkheid om prachtige foto's te maken van de stad vanaf het water.


4. Bezoek een zomer festival

In de zomer bruist Den Bosch met festivals voor iedereen. Jazz in Duketown, SMÈRRIG Zomerweekend, Theaterfestival Boulevard, Bossche Waterfestival en het Bierfestival Duits & Lauret bieden een diversiteit aan muziek, kunst en bier, waardoor de stad tot leven komt voor cultuur- en feestliefhebbers.

zomer festival Den Bosch


5. Geniet van een zomer concert

In de zomer van Den Bosch komen muziekliefhebbers aan hun trekken met diverse concerten. Het Bosch' Summer Concert, Pop in het Park bieden een scala aan muziekstijlen in sfeervolle buitenlocaties, waardoor de stad bruist van muzikale energie voor een gevarieerd publiek.


6. Wandelen in de natuur

In de zomer is Den Bosch ideaal voor natuurliefhebbers die graag wandelen. Het Bossche Broek langs de Dommel biedt groene wandelpaden en schilderachtige waterwegen, terwijl De Moerputten een geweldige bestemming is met houten vlonderpaden en rijke flora en fauna. Deze zomerwandelingen laten je de natuurpracht van Den Bosch ontdekken en bieden een verfrissende ontsnapping uit 

7. Maak een speurtocht

Maak een speurtocht door het centrum van Den Bosch. Je kunt kiezen uit een wandelspeurtocht, step speurtocht, wandelspeurtocht en fietsspeurtocht. Allemaal leuke en actieve uitjes om de stad te verkennen. In de zomer heb je nog meer kans op mooi weer.


8. Ontsnap uit een escape room

Vermijd de hitte van de zomer en doe een escape room. Vaak hebben de kamers airco waardoor je kunt afkoelen. Bij Doe Den Bosch kun je kiezen uit diverse thema's zoals de Martelkamer, Merlin's Magic en De Verloren Soon.


9. Ga terrassen

Koel af met een drankje op het terras. In de zomer kun je genieten van de zon op een van de leuke terrassen in de stad. Het centrum van de stad heeft vele leuke keuzes.


10. Bezoek de IJzeren Man

De IJzeren Man is een populaire recreatieplas in Den Bosch, gelegen in het zuiden van de stad. Deze voormalige zandafgraving is omgetoverd tot een prachtig recreatiegebied met een groot meer, omringd door bossen en groene weilanden. In de zomer is de IJzeren Man een geliefde bestemming voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

Korte put Den Bosch

Waar moet je rekening mee houden als je Den Bosch in de zomer bezoekt?

Bij een bezoek aan Den Bosch in de zomer is het handig om rekening te houden met wisselvallig weer, mogelijke drukte tijdens evenementen, het plannen van activiteiten en het nemen van de nodige voorzorgsmaatregelen zoals hydratatie en zonbescherming. Vergeet niet te controleren of winkels en restaurants aangepaste openingstijden hebben en overweeg het huren van een fiets om de stad te verkennen. Zo kun je optimaal genieten van je zomerse verblijf in Den Bosch.

Andere vakanties in Den Bosch

Ook tijdens de andere schoolvakanties is er genoeg te doen in Den Bosch. Tijdens de kerstvakantie is de stad omgetoverd tot een wereldwonderland. Tijdens de voorjaarsvakantie kun je gaan feesten met carnaval. Tijdens de herfstvakantie kun je genieten van Halloween en de mooie herfstkleuren. Tijdens de meivakantie kun je veel van de bovenstaande activiteiten ook doen, maar hou rekening met frisser weer.

Nieuwsbrief


Blijf maandelijks op de hoogte van onze aanbiedingen & acties

Zo beoordelen klanten ons

9.0
Da Vinci Code in Den Bosch
"Leuke belevenis, veel gezien van (en geleerd over) de stad Den Bosch, ingezet bij vrijgezellenfeest maar 3 uur was (in ons geval) wel wat lang voor de game."
Mijn planning
Je planning is nog niet gevuld, maar je bent slechts enkele stappen verwijderd van een leuk uitje.

Bekijk onze uitjes