Verjaardagsideeën

9 Verjaardagsideeën met stappenplan

Ben je op zoek naar inspiratie om je verjaardag onvergetelijk te maken? In dit artikel ontdek je verschillende creatieve verjaardagsideeën. Of je nu van avontuur houdt, liever ontspant, het om kinderfeestjes gaat of feestjes voor een ouder iemand, het graag thuis viert of op locatie, we hebben suggesties voor iedereen inclusief een stappenplan.

Verjaardag uitjes
Verjaardag uitje
Uitje verjaardag

Wat kun je voor je verjaardag doen?

Voor je verjaardag kun je doen wat je maar leuk vindt. Alles is mogelijk, dus kies vooral iets waar je zin in hebt. Als je het zelf lastig vindt om iets te bedenken, geven wij je graag wat leuke ideeën om je verjaardag te vieren. Lees snel verder voor een aantal leuke manieren om je nieuwe levensjaar in te luiden.

1. Een escape room doen

Een escape room is een leuk idee voor het vieren van je verjaardagsfeest, en geschikt voor zowel kleine als grote groepen. Los samen puzzels op en ontsnap uit een afgesloten kamer. Er zijn verschillende soorten escape rooms mogelijk, vol raadsels en andere leuke dingen. Het is weer eens iets anders dan een standaard verjaardagsfeest of tuinfeest.

2. Speel een city game

City games bieden een leuke manier om je stad te verkennen. Kies bijvoorbeeld voor de Escape City in Den Bosch, The Great Company Battle, of de nieuwe Hunted Citygame. Deze spellen nemen je mee op een spannende reis door de stad.

3. Speel een dinner game

Een dinner game, zoals een moorddiner, DinerQuiz of "Ik hou van Holland" dinner game, voegt een vleugje mysterie en amusement toe aan je verjaardag. Het is een leuke manier om van heerlijk eten te genieten terwijl je raadsels oplost.


Een moorddiner is een interactieve ervaring waarbij je in de huid kruipt van personages in een fictieve misdaadzaak. Je moet aanwijzingen verzamelen en samenwerken om de moordenaar te ontmaskeren.


Een DinerQuiz combineert eten en spel. Tijdens het diner worden vragen gesteld, en deelnemers kunnen punten verdienen door de juiste antwoorden te geven. Het is een leuke manier om je kennis te testen terwijl je van lekker eten geniet.


"Ik hou van Holland" is een bekend televisieprogramma in Nederland en een "Ik hou van Holland" dinner game is een geweldig idee voor een verjaardag vol Nederlandse cultuur en trivia. Het zorgt voor veel gelach en gezelligheid.

4. Doe een quiz

Een quiz op je verjaardag kan voor veel plezier en uitdaging zorgen. Of het nu een pubquiz is of een "That's so 90's Quiz", er zijn tal van mogelijkheden om je kennis te testen en te genieten van een leuke tijd met vrienden.


Een pubquiz is een sociale bijeenkomst waarbij teams vragen beantwoorden over diverse onderwerpen, van algemene kennis tot muziek en films. Het draait om samenwerking en competitie, en het is een geweldige manier om je verjaardag te vieren met vrienden.


De "That's so 90's Quiz" neemt je mee terug naar de jaren '90 met vragen over de popcultuur en gebeurtenissen van die tijd. Het is een nostalgische en vermakelijke keuze voor een verjaardagsquiz.

5. Doe een sportief activiteit

Voor degenen die van actie houden, zijn sportieve activiteiten een geweldige keuze. Overweeg een speurtocht of een stepspeurtocht als je van wandelen houdt. Het is een actieve manier van het vieren van een feestje in de buitenlucht.


Een speurtocht is een leuke manier om de stad te verkennen en avonturen te beleven. Je kunt raadsels en aanwijzingen volgen tijdens een wandeling om verschillende locaties te ontdekken. Een speurtocht kan ook per step plaatsvinden.

6. Sightseeing in de stad

Verken je eigen stad door een kroegentocht te maken of door een ritje te maken op een Solex in Den Bosch. Deze activiteiten geven je de kans om de lokale bezienswaardigheden te ontdekken en tegelijkertijd een feestje te vieren met vrienden en vriendinnen.


Een kroegentocht is een populaire manier om de lokale bars en pubs te verkennen. Je kunt verschillende locaties bezoeken, nieuwe mensen ontmoeten en genieten van verschillende drankjes. Een solex is een retro bromfiets en super leuk voor een nostalgische tour door Den Bosch. Het is een unieke manier om de stad te verkennen en plezier te hebben op je verjaardag.

7. Maak een vaartocht

Als je in de zomer jarig bent, overweeg dan een ontspannende rondvaart door de Binnendieze in Den Bosch. Het is een schilderachtige manier van je verjaardag vieren en de schoonheid van de stad te ervaren.


De Binnendieze is een netwerk van historische waterwegen in Den Bosch. Een rondvaart geeft je de gelegenheid om de stad vanuit een uniek perspectief te bekijken. Je zult versteld staan van de prachtige grachten en historische architectuur.

8. Volg een workshop

Een workshop op je verjaardag is zowel leuk als creatief. Maak bijvoorbeeld je eigen Bossche bol in Den Bosch of de workshop 'Schilder een koe'. Het geeft je de kans om iets nieuws te leren en je eigen kunstwerk te maken.


Het maken van je eigen Bossche bol is een typisch lokale ervaring in Den Bosch en weer eens iets anders dan taart. Je leert hoe je deze heerlijke lekkernij moet maken en mag natuurlijk proeven van je creatie. Het is gegarandeerd een smakelijke manier van je verjaardag vieren.

9. Uitjes combineren

Je kunt uitjes combineren om je verjaardag nog specialer te maken. Zo kun je ook tussen een uitje door genieten van hapjes en drankjes, of zelfs een lunch regelen voor je gasten. Dit voegt een boel extra gezelligheid toe aan je verjaardagsviering.


Denk aan het plannen van een leuke lunch of een picknick in een park of op het strand als onderdeel van je verjaardag, of ga voor een wijnproeverij. Dit biedt je gasten de gelegenheid om te ontspannen, bij te praten en eventueel een cadeau te geven voordat je doorgaat met de volgende activiteit.

Bossche bollen workshop
Verjaardags uitjes
Verjaardags uitjes

Stappenplan om je verjaardag te vieren

Indien je binnenkort jarig bent en je nieuwe levensjaar ingaat, is het belangrijk om je verjaardag goed te plannen. Hieronder vind je een gedetailleerd stappenplan om je verjaardag onvergetelijk te maken.


Stap 1: Kies een thema

Begin met het kiezen van een thema voor je verjaardag. Dit kan variëren van ballonnen en feesthoedjes tot een super leuk thema gebaseerd op nieuwe dingen, zoals een high tea bijvoorbeeld of een specifieke kleur. Het thema zal de toon zetten voor de rest van de dag of avond.


Stap 2: Bepaal wie er komen

De gasten zijn een van de belangrijkste aspecten van je verjaardagsviering. Bedenk wie je wilt uitnodigen om je speciale dag te vieren. Je kunt kiezen uit familie, vrienden, vriendinnen, collega's of een ander gezelschap.


Stap 3: Maak een planning van de dag

Een planning is essentieel om ervoor te zorgen dat je feestje soepel verloopt. Je hoeft helemaal niks, maar bedenk welke activiteiten je wilt ondernemen, kies een leuke plek voor je feestje en bedenk hoeveel tijd je aan elke activiteit wilt besteden. Zorg dat er genoeg tijd overblijft om lekker te feesten met familie en vrienden en laat je gasten tussendoor niet te lang wachten op nieuwe activiteiten.


Stap 4: Verstuur de uitnodiging

Stuur tijdig uitnodigingen naar je gasten om ervoor te zorgen dat ze je feestje kunnen bijwonen. Je kunt fysieke uitnodigingen per post versturen of gebruikmaken van digitale uitnodigingen via e-mail of sociale media.


Stap 5: Verzorg hapjes en drankjes

Eten en drinken een belangrijk onderdeel van elk feestje. Zorg ervoor dat je gasten worden verwend met een selectie van lekkernijen op tafel. Denk aan cocktails, taart, wijn, pizza, een lekker hapje en drankje, thee en andere smakelijke opties.


Stap 6: Maak er een onvergetelijk verjaardagsfeest van

Het belangrijkste is om van je verjaardag een onvergetelijke gebeurtenis te maken. Laat jezelf los, lach, dans en geniet van de tijd met je dierbaren. Vergeet niet om foto's te maken om de herinneringen aan deze bijzondere dag vast te leggen.

Nieuwsbrief


Blijf maandelijks op de hoogte van onze aanbiedingen & acties

Zo beoordelen klanten ons

9.0
Ganzenborden - Consumptie met mini Bossche bol - Vaartocht Dommel
"Gezellig en goed georganiseerd. Duidelijk uitlegeg"
Mijn planning
Je planning is nog niet gevuld, maar je bent slechts enkele stappen verwijderd van een leuk uitje.

Bekijk onze uitjes